Vállalkozási ötletek kevés pénzből

Egy vállalkozás indítása nem mindig egyszerű. Viszont a legtöbbeket az anyagi vonzata tart vissza. 

vállalkozási ötletek kevés pénzből

Előjönnek azok a kétkedő gondolatok, hogy „miből?”, „mi van ha azt a pénzt elbukom?”, vagy „ennyi pénzből amúgy se lehetne semmit kezdeni”. A kételkedőknek hozunk egy kis meglepetést. Összegyűjtöttünk bombabiztos vállalkozási ötleteket kevés pénzből. Természetesen nem azt mondjuk ezzel a cikkel, hogy bármilyen vállalkozást el lehet indítani minimális rendelkezésre álló kezdőtőkéből, azonban néhányat igen, amik népszerűek is, ezáltal Ön befuthat velük.

1. Alkalmazottból vállalkozó

Rengeteg olyan ember van, aki a szakmájában kiváló, mégsem meri megtenni azt a lépést, hogy vállalkozóvá váljon. Pedig akár sokkal többet is kereshet saját magánpraxisával, mint alkalmazottként. Gondolunk itt például orvosokra, könyvelőkre, programozókra, vagy akár villanyszerelőkre is.

Itt ami anyagi vonzattal járhat, az a szerszámok megszerzése. Azonban a legfontosabb eszközökre ( ha szükség van a szakmánkhoz) akár vállalkozói hitelt is vehetünk fel, amit a befolyó összegből törleszteni tudunk és ha már meglesznek a műszerek, onnantól kezdve maximum a javíttatásukra, vagy a vállalkozásunk további fejlesztésére kell költenünk.

Ami még előny, hogy Ön dönti el milyen időbeosztásban dolgozik. Ön ismeri a kapacitásait és tudja, hogy mikor mennyit tud dolgozni, így minden bizonnyal a leghatékonyabb munkavégzési morált tudja kialakítani magának.

2. Oktasson!

A tudás hatalom. Ha végzettsége, vagy engedélye van bizonyos tanulmányokban, akkor Ön akár oktathat is.

Témakörönként különböző árakat fizetnek meg magán oktatók felbérlésére, de ha Ön mondjuk az olcsóbb óradíjas órát tarthat, akkor sincs gond, mert általában ezek a tárgyak azok, amire szinte mindenkinek szüksége van, tehát sokkal több diákot tud bevonzani. A másik fontos dolog, hogy mindig tudásához mérten válasszon célközönséget, akinek oktat.

3. Webshop

Sokan nem is gondolnák, de egy webshop létrehozása nem is jár akkora anyagi költséggel. Ma már egy webshop tulajdonosnak sincs szüksége nagy raktárakra ahhoz, hogy mehessen az üzlet. Csupán találni kell olyan másik vállalkozót, aki például pólók nyomásával dolgozik, vagy táskákéval és így Önnek elég csak akkor megrendelnie például a ruhadarabot, ha érkezett megrendelése. Önnek kizárólag jó dizájn ötletekre és egy weboldalra van szüksége.