Vállalkozás anyukáknak

Otthon van a picivel, vagy esetleg háztartásbeli? De szeretne dolgozni? Ebben az esetben mindenképpen érdemes végiggondolnia, hogy egy vállalkozás szóba jöhet-e. 

vállalkozás anyukáknak

Mindannyiunk fejében vannak ötletek, amelyek kincsesbányák lehetnek, azonban nem merjük megtenni az első lépéseket, mert félünk a kudarctól. Egy jó ötlet a mai világban viszont aranyat érhet! Összegyűjtöttük Önnek, hogy 2020-ban melyek azok a vállalkozási ötletek, amelyeket anyukaként érdemes mindenképpen elkezdeni.

1. Baba-mama termékek online

A gyerekek hihetetlenül gyorsan nőnek. Vannak olyan ruhadarabok és játékok is, amelyek használatlanul maradnak, mert mire úgy gondoljuk, hogy belenő a gyermek, már ki is nőtte. Illetve lehet, hogy Önnek is a terhesség alatt változott az alakja és szert tett jó néhány kismama ruhára is, ami viszont már nem kényelmes. Ebből termelhet hasznot!

  • Online „garázs” vásár
    Létrehozhat egy webshopot már elunt, vagy nem használt dolgainak, vagy ami még egyszerűbb, apróhirdetési portálokon is árulhatja őket. Esetleg megteheti azt is, hogy felvásárol holmikat, majd eladja, kicsit magasabb áron. Itt viszont már számlát kell adnia. Ezt akkor érdemes elkezdeni, ha van egy elég nagy vevőköre, és tud egy saját oldalba időt fektetni.
  • Webshop baba-mama termékekre
    Napjainkra egyre több webshop van, szóval miért ne lehetne baba-mama témában is? Mivel Önnek már van gyerkőce és tapasztalata, tudja, hogy gyakorlatban mire is van szüksége a lurkónak és egy anyukának is. Drop shipping módszerrel a legegyszerűbb megvalósítania a kereskedést. Ebben az esetben Önnek nem kell raktároznia a terméket, hanem csupán akkor kell rendelnie a másik cégtől (nagykereskedés), ha Öntől rendeltek. Kifejezetten kis kockázatú vállalkozás, lényegében nincs mit veszítenie vele.

2. Nyelviskola gyerekeknek

A legtöbb szülő igyekszik minél hamarabb elkezdeni gyermeke nyelvoktatását. Keresik a lehetőséget, azonban nem túl sok van egyelőre a piacon. Ha Önnek van legalább középfokú angol vagy német nyelvvizsgája, akkor akár oktathatja a legkisebbeket is. Játékos feladatokkal és egy kis türelemmel mindenképpen nagy lehet a sikere.

3. Fordítás

Egyre több cég kér angol vagy német nyelvű önéletrajzot, illetve sok helyen két nyelven kell beadni például a szakdolgozatot is. Viszont a legtöbben nem elég magabiztosak ahhoz, hogy megírják, vagy éppen idejük nincs rá kellő mértékben. Ha Ön otthon van és kiváló a nyelvtudása, érdemes megfontolnia, hogy egy fordítói vállalkozást elindít.

4. Könyvelő

Ha az Ön alapszakmája könyvelő, érdemes elgondolkodnia azon, hogy esetleg magánvállalkozásba kezdjen. Évről-évre egyre több vállalkozás van hazánkban, azonban a kis vállalkozások nem engedhetik meg maguknak azt a fajta luxust, hogy külön részlegük legyen könyvelésre, ezért magánvállalkozó könyvelőket kérdnek fel a vállalkozásukhoz.