Online vállalkozás indítása

Vállalkozni szeretne? Kövesse a legújabb trendeket és kezdje el online a vállalkozásának indítását. 

online vállalkozás indítása

A következő lépéseket kell megtennie hozzá.

1. Célkitűzések

Ha online vállalkozást indít, akkor mindenképpen figyelembe kell vennie, hogy nem lesz ekönnyebb, csak mert online felületen létezik. Írjon össze egy részletes tervezetet, hogy mi a fő célja és mik a kisebb céljai, amiket vállalkozásával el akar érni és milyen út vihet el oda. Ütemezze ezeket a terveket, hogy egészen biztos úton haladhasson vállalkozása.

2. Célközönség és célcsoport kutatás

Nagyon fontos, hogy mielőtt neki kezdene vállalkozásának mindenképpen határozza meg, hogy kik tartoznak vállalkozásának célcsoportjába. Vegye figyelembe a célcsoport nemét, korát, családi állapotát, anyagi helyzetét. Ezen kívül nem árt, mondjuk egy kérdőívet, vagy videót kiküldeni az embereknek, hogy lássa, mekkora igény van a vállalkozásra. Vegye figyelembe, hogy a szűkebb célcsoport felhívás egyből felkeltik a célcsoport figyelmét. Például ilyen a menyasszonyi ruhák kismamáknak, vagy a weboldal fejlesztés friss vállalkozóknak. Azt mindenképpen vegye figyelembe, hogy ne legyen túl szűk a célcsoport, mert akkor alig lesz rendelésleadás, nagyon kézenfekvő példa a sampon zöld hajra. Hiába van valamennyi célközönség, meglehetősen kicsi az a metszet, akiknek érdemes lenne venni és még kisebb, aki meg is veszi.

3. Ármeghatározás

Be kell lőnünk a legmegfelelőbb árrést, amivel dolgozunk. Itt mindenképpen azt kell figyelembe vennünk, hogy a termék minőségéhez igazítsuk. Természetesen saját vállalkozásnál mindenki a maximumot akarja kihozni termékéből. A másik dolog, amit figyelembe kell vennünk, hogy mekkora a piac erre a termékre. Ha nagy, akkor mindenképpen nézzük meg a konkurencia árait és ahhoz mérten lőjük be a sajátunkat is. A harmadik dolog, amire figyeljünk, hogy ne feltétlenül mi adjuk a legolcsóbb terméket. Természetesen kezdetben akár jól is jöhet, azonban nehogy brandünk lássa ennek a kárát és nívótlanodjon az emberek szemében. Másrészről pedig fizetni kell például az adót is, illetve egyéb, váratlan kiadások is lehetnek a cégnél, tehát figyeljük, hogy lehetőség szerint ne legyünk deficitben.

4. Hirdetés, de hol és hogyan?

Ezt nagyban befolyásolja, hogy ki a célközönség. Jelenleg a legbefutottabb módszer, amivel szinte nem lőhetünk mellé, az a szocális média platformok, hiszen azt már majdnem mindenki figyeli. Azonban ott van Google hirdetés is, amivel ugyancsak jól járhatunk, de csakis megfontoltan hirdessünk. Hirdetéseink legyenek nagyon látványosak, nívót sugározzanak. Hiába hirdetünk sokat, ha minőségileg nem megkapóak a hirdetések, mert akkor lényegében csak pénzkidobás az egész.