Munkanélküliből vállalkozó

Ha Ön elvesztette munkahelyét, valószínűleg már nagyon sok opciót végiggondolt, hogy hogyan lesz tovább. Lehet már eszébe is jutott, hogy vállalkozást kellene indítania. 

munkanélküliből vállalkozó

Összegyűjtöttük Önnek, hogy hogyan lehet munkanélküliből vállalkozó.

Először is gondoljon bele, hogy mi az Ön szakmája, amelyben dolgozott eddig. Mert van esélye arra, hogy szakterületén belül is létre tud hozni vállalkozást. Így nem kell feltétlenül új dolgot megtanulnia és jobban is járhat, hiszen saját maga tudja beosztani az idejét, tehát a leghatékonyabb munkavégzésre tehet szert. Azonban sok esetben a munkavégzéshez nélkülözhetetlenek bizonyos eszközök, amivel ha mi nem rendelkezünk, akkor bizony borsos ára lehet. Ezért mindenképpen érdemes figyelnünk a pályázatokat, mivel évről évre új pályázatok jönnek ki az új vállalkozások támogatására.

Azonban nem minden esetben tudunk a saját szakmánkban elhelyezkedni vállalkozóként. Ilyenkor sem kell megijednünk. Valószínűleg, ha munkanélküli, akkor nem feltétlenül szeretne nagy befektetésű vállalkozásba kezdeni. Azonban vannak olyan vállalkozási lehetőségei, amelyek nem kérnek magas alaptőkét.

De melyek is ezek?

1. Drop shipping webáruház

Ez ugyan nem tartozik a legjövedelmezőbb vállalkozások közé első körben, azonban egy egész jó passzív jövedelmet tud vele kialakítani, különösebb pénzráfordítás nélkül. A drop shipping webáruházak úgy működnek, hogy Önnek nem kell tárolnia a terméket, vagy az elküldésével foglalkoznia, csupán létre kell hoznia egy weboldalt, ahol a termékeket megvásárolhatják és ha megrendelése érkezik, ezt továbbítja a nagykereskedőnek, aki elküldi a terméket a vásárlónak. Ami pedig a nagykereskedelmi ár és az Ön ára közötti különbözet, az lesz a bevétele.

2. Egyedi termékek

Ha Önnek van kreatív vénája, akkor ezt vállalkozás szintjén is tudja kamatoztatni. Készítsen kreatív, egyedi termékeket megrendelésre. Ehhez is egy webshopot kell létrehoznia, ahol a rendeléseket leadhatják, vagy esetleg más platformon is hirdetheti magát.

Mindkét lehetőség elindulásnak nagyon jó, és ha elkezd felfutni, akkor pedig lehetősége lehet újabb profilokat is hozzácsatolni az alap vállalkozásához, hogy több lábon állhasson.