Milyen vállalkozásba érdemes belefogni?

Sokan kacérkodnak a gondolattal, hogy vállalkozást kéne indítani. Egy olyan munkát létrehozni magunknak, ahol mi vagyunk a saját főnökünk és mi osztjuk be a munkaidőnket, hogy a leghatékonyabban tudjunk dolgozni és pénzt keresni. 

milyen vállalkozásba érdemes belefogni?

Valószínűleg Önnek is megfordult már a fejében, kedves olvasó. De az ötlet még nincs meg? Nézzük csak, 2020-ban milyen vállalkozásba érdemes belefogni?

Dropshipping

Kína nagyon ügyesen kihasználta azt, hogy magas a lakosságszáma és ezért berendezkedett a gyártásra. Ha jobban belegondolunk, a legtöbb terméknek a gyártási helye Kína. Így viszonylag olcsón hozzájuthatunk elég sok termékhez. Azonban ebben az esetben számítanunk kell rá, hogy először is azért kell fizetnünk, hogy a szállítási díját kifizessük, majd, hogy tovább küldjük. Előfordulhat, hogy többe kerül a végére a termék, mint amennyi hasznunk lenne belőle.

A dropshipping megoldás erre. A webshopok úgy tudnak eladni termékeket, hogy nem kell érintkezniük a termékkel. Tehát a dropshipping áruházat ellátó cégekhez érkezik be a termék, ők raktározzák, csomagolják és küldik ki. Így kevesebbet kap a webáruház ugyan termékenként, mivel az ellátó cég rárak egy összeget a termékre, amiért ők végzik a logisztikai feladatot, azonban a webáruházunknak így nem kell logisztikai csapatot felvennie. Az időn is spórolhat és az ellátó cég általi összegre kell pluszba ráraknia valamennyi összeget, hogy legyen bevétel. Hátránya, hogy nem találkozunk a termékkel, így nem tudjuk felmérni a minőségét.

Fulfillment

Ez a másik oldala a dropshippingnek. A fulfillment cégek azok, akik végzik a termék tárolását, csomagolását és kiküldését. Így a termék árára rá lehet rakni a logisztikai feladatok árát és a webshopnak nem kell ezzel foglalkoznia. Azért is érdemes ilyen irányba elindulni, mert rengeteg webshop jön létre a megváltozott életmódunk miatt. 

Esküvőszervező

Nem árt, ha valakinek nagyon jó ismeretségi köre van, és a kommunikációs készség sem utolsó. A párok szeretnék, ha tökéletes lenne az esküvőjük, azonban mivel nekik ez egy új helyzet, szeretnek segítséget kérni. Viszont ami mindennél fontosabb, hogy Önnek nagyon türelmes embernek kell lennie és mindig szem előtt tartania azt, hogy közös a cél.

Bármit is választ, a lényeg, hogy szeresse amit csinál. Ha pedig szereti, akkor pedig a pénzszerzés is könnyebb lesz.