Mezőgazdasági vállalkozás ötletek

Milyen mezőgazdasági vállalkozás ötletek állnak rendelkezésére, hogy sikeres vállalkozást indítson a magyarországi piacon? Összegyűjtöttük!

mezőgazdasági vállalkozás ötletek

Gyógy- és fűszernövény termesztés

Az elmúlt években hatalmas kereslet volt ezekre a termékekre és előreláthatólag csak egyre nagyobb lesz. Azonban amire mindenképpen figyelnünk kell, hogy ebben az ágazatban nagyon nagy a verseny. Mennyiségben nagyon sokat termelnek, éppen ezért a minőségre kell nagyon oda figyelni. Ez tulajdonképpen a hatóanyag tartalmat jelenti. Nagyon sok utánajárást igényel, hogy melyek azok a fajta növények, amelyeket érdemes termelnünk, ahhoz, hogy termékünk versenyképes legyen a piacon.

Gombatermelés

Ebbe csak akkor érdemes belefognunk, ha valóban szakemberek vagyunk, hiszen a gondatlan munkavégzés miatt veszélyeztetés vádja állhat fent. Viszont ha szakmailag alkalmas, akkor tényleg érdemes belekezdeni. Kisvállalkozóként érdemes más kisvállalkozóval összefognia, mivel együtt már képesek lehetnek a nagy mennyiséget felvásárlók igényeit is kielégíteni. Ennél az iparágnál is nagyon fontos, hogy jól utánajárjunk, hogy melyek azok a gombafajták, amiket érdemes elkezdenünk termelni és milyen módszer a legjövedelmezőbb.

Méhészet

Szinte mindenki ismer olyat, aki méhészettel foglalkozik és ez nem véletlen. Ami a nagy előnye, hogy viszonylag kis terület is elég hozzá és elég egy kisebb összeg ahhoz, hogy bele tudjunk vágni. Az elmúlt években elég sok támogatást kaptak a méhészek. A legtöbben ezt a vállalkozást másodállásként csinálják, mert nagyon jó fizetés kiegészítés lehet és időben is megoldható. Amíg mi a másik munkahelyünkön vagyunk, addig a szorgos kis méhek csinálják a dolgukat. Azonban mielőtt belekezdenénk egy ilyen vállalkozásba, mindenképpen meg kell tanulnunk a méhek helyes tartását.

Baromfitenyésztés

Ne hagyjuk, hogy a nagyüzemi baromfitenyésztés elvegye a kedvünk tőle! Egyre népszerűbb a szabadtartású szárnyasok vétele és sokan kifejezetten etikus tartási körülmények között nevelkedett baromfi húsát vagy tojását vásárolják már csak. Regionálisan nagy sikereket érhetünk el, ha sikerül megtalálni a piaci rést, ahova belefér a termékünk.