Franchise vállalkozás lehetőségek 

Ha szeretne befektetni valami jól jövedelmező, és már kipróbáltba, de nem akar a brandje építésével foglalkozni az első szakaszban, akkor Önnek egy franchise vállalkozás indítását ajánljuk. 

franchise vállalkozás lehetőségek

Ha franchise vállalkozási formában gondolkodik, elsősorban azt kell tisztáznia, hogy milyen gazdasági ágban tudja elképzelni magát. Nem feltétlenül arra gondolunk, hogy milyen egyenruhában mutatna jól, vagy mi volt a gyerekkori álma. Mindenképpen olyat érdemes választania, amely témakörben Ön otthon van, hiszen akkor bízhat a legjobban a termékekben, amit árusít.

Franchise vállalkozás indítását megteheti hazai vagy nemzetközi vállalkozás kooperációjában is. A teljesség igénye nélkül cikkünkben a legnépszerűbb magyarországi lehetőségeket ismertetjük. 

Hazai

DIEGO

A mindenki által jól ismert lakástextil, padló- és faburkoló termékek kereskedelmi vállalkozása jelenleg is sok franchise partnerrel dolgozik. A cég két országban van jelen, 153 áruházzal. Immáron 28 éve vannak a piacon. 

Nagy előnye tesz szert a betársulással, mert már szépen kiépített branddel rendelkezik a kereskedelmi lánc. Komolyan veszik a marketinget, nem csak a pr oldalt, így tulajdonképpen – kis túlzással – csak a vevőket kell megtartani és versenyképes maradni a hely sajátosságaihoz mérten. 

Duna House

A magyarországi ingatlanpiac megkerülhetetlen résztvevője a Duna House. Ingatlaneladással, vásárlásával, hitelfelvétellel és biztosításkötéssel foglalkozik a cég – tuladjonképpen teljeskörű szolgáltatást nyújt az ingatlanozás területén.  A vállalkozás már 22 éve van a piacon.

A sikerét annak köszönheti, hogy lokálisan dolgoznak, azonban jól átlátható rendszerben, hiába franchise formában. Nem kell attól félni, hogy alá vagy fölé ígérnek egy már meglévő ajánlatnak, hiszen egy komoly hálózatról van szó, ami saját szabályzattal rendelkezik. A fenti értékek miatt 17 éve az egyik legsikeresebb ingatlanos vállalkozás az országban. Ha van már képzettsége vagy tapasztalata az ingatlan szakmában tökéletes lehetőség lehet minimális marketing ráfordítással a Duna House neve alatt tevékenykednie vállalkozóként. 

Nemzetközi

Subway

A világ egyik legnagyobb étteremlánca, jelenleg Észak-Amerikában pedig a legnagyobb. A három nagy gyorsétterem lánc mellett a Subway úgy tud érvényesülni, hogy a gyors, de egészséges étkezést célozza meg. Főleg irodistákat mozgat meg általában a kampányaikkal, de ki ne örülne annak, ha teljesen szabadon ő válogathatná össze fix áron az egyedi ebédjét. Garantálják az összetevők frisseségét, még a zöldségek tekintetében is. 

Magyarországon még nincs annyira kiépülve a hálózat, mint a vetélytársao a piacon. Éppen ez az előnye is. Mivel nincs minden városrészben két-három Subway gyorsétterem, de az ismertsége itthon is megvan lehetséges komoly marketing ráfordítás nélkül is bevonzani a vevőket. 

Easy Beer

Finom sörkülönlegességek, önkiszolgáló sörcsapok és minőségi grilltelek modern bár hangulat. Ez az Easy Beer. A franchise hálózatként működő sörbárok mind magas színvonalú vendéglátást ígérnek.

Magyarországon még nem igazán terjedt el, attól függetlenül maga a hely hangulata rabul ejti az ide érkezőket és könnyen szerezhetünk visszajáró vendégeket. Itt jóval nagyobb hangsúlyt kell fektetni a marketingre saját érdekben, viszont nagyobb piacrészt is lehet belőle kivenni.