Fodrász vállalkozás elindításának a feltétele

Fodrászként dolgozik egy szalonban, de úgy érzi, hogy sokkal jobban tudna érvényesülni vállalkozóként? Szeretne a maga főnöke lenni és a leghatékonyabb időrendet kialakítani magának? A cikkben minden lényeges információt megkap az elinduláshoz. 

fodrász vállalkozás elindításának a feltétele

Mire van szüksége ahhoz, hogy elindíthassa fodrász vállalkozását?

A fodrász tevékenységi kör felvételéhez szükséges, hogy legyen szakképesítést megjelelölő oklevele, tehát egy OKJ-s végzettsége a szakmáról.
Vállalkozását elindíthatja egyéni vállalkozásként vagy cégként is. A cég lehet Bt. vagy akár Kft. is. A lényeg, hogy mindenképpen szüksége lesz egy könyvelőre vagy adótanácsadóra, aki segít kiválasztani a vállalkozásának legmegfelelőbb formát. Eezen felül az adózási kérdések megválaszolásához is mindenképpen jó, ha eeg szakember (könyvelő, adótanácsadó) véleményét is kikéri. Ha nem egyéni vállalkozást hoz létre, hanem céget szeretne alapítani, akkor szüksége van ügyvédre is.

Anyagi feltételek

Nem csak jogi, hanem anyagi feltételei is vannak ennek a vállalkozási formának. Elsősorban azért, mivel ahhoz, hogy eszközeit beszerezze mindenképpen szüksége van tőkére. Ha van erre félrerakott pénze, akkor házon belül meg tudja oldani. Azonban ha nincs erre kerete, más lehetőséget kell keresnie.

Ebben az esetben első sorban figyelni kell a pályázatokat, hátha van olyan, amely Önre is vonatkozik. Ha ez nem működik, akkor valószínűleg kölcsönt fog felvenni a vállalkozásának beindításához szükséges anyagi feltételek megteremtéséhez. Ez másképpen működik egyéni vállalkozóként, és cég alapításakor is.

Egyéni vállalkozó:

Ha egyéni vállalkozást indít, akkor nincs szüksége különösebb összegre a vállalkozás elindításához. Tehát ezzel pénzt tud megspórolni. Ebben az esetben nagy valószínűséggel csupán személyi kölcsönt tud felvenni, aminek elég magas a THM-je, azonban szabad felhasználású.

Cég alapításkor: 

Ebben az esetben maga a cég elindítása is költségekkel járhat. Azonban ha hitelt szeretne felvenni a cége számára, azt alacsonyabb kamattal teheti meg, mint személyi kölcsön esetében. A cég alapításkor mindenképpen létre kell hoznia egy vállalkozói számlát, és ez a kulcsa a vállalkozói hitelnek. Egyéni vállalkozóként ezt nem kell megtennie, viszont a magánszámlán nehéz lenne követni az utalásokat.